Raadslid en Fractievoorzitter Wilco van Brandenburg

Geboren in het ziekenhuis van Zevenaar, al 52 jaar, met heel veel plezier getogen in Duiven. Ok, niet helemaal, voor mijn studie heb ik een paar jaar in Amsterdam gewoond.

Maatschappelijke betrokkenheid vind ik belangrijk, een samenleving maak je samen. Door vrijwilligerswerk, ik ben penningmeester van schutterij Onderling Genoegen en al jaren van de partij als deurcontroleur tijdens het carnaval van de Deurdreiers in Groessen. Maar ook professionele maatschappelijke betrokkenheid: tot vorig jaar was ik commissaris bij Woonstichting Vryleve in Zevenaar. Tel daar bij op mijn meer dan gemiddelde interesse in (lokale) politiek. Dit zijn mijn 3 redenen mijzelf verkiesbaar te stellen voor de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen. De pragmatische manier van politiek bedrijven van Lokaal Alternatief spreekt mij bijzonder aan, wat maakt dat ik voor deze partij heb gekozen. De sfeer in de partij spreekt mij aan: no-nonsense en informeel.

Ik woon met mijn vrouw Anke en onze dochter Fenna in Duiven. Naast maatschappelijke betrokkenheid is het ontwikkelen van mensen één van mijn drijfveren in mijn leven. Dat doe ik als parttime docent bij Hogeschool Tio, waar ik studenten train in communicatieve vaardigheden, professioneel ontwikkelen en persoonlijk leiderschap. Daarnaast ben ik sinds 2010 eigenaar van EYES, een bureau voor training en coaching. Ik ontwikkel en verzorg maatwerktrainingen op het gebied van communicatie, commerciële vaardigheden en persoonlijk leiderschap, en ik begeleid teamontwikkelingstrajecten. Daarnaast coach ik mensen, voornamelijk uit het bedrijfsleven, en help ik ze zichzelf te verbeteren.