Thema 3 Centrum

Centrum: podium voor verenigingen, inwoners & bedrijven

 

Trots ben je pas op iets waar je een actieve bijdrage aan hebt geleverd. Centrumondernemers in Duiven mogen trots zijn op het centrum. Ook verenigingen en inwoners van gemeente Duiven willen en kunnen hun steentje bijdragen. Wij willen hun krachten bundelen.

Een vitaal centrum is belangrijk voor een gelukkige samenleving, omdat winkels, horecabedrijven en organisaties diensten aanbieden waar inwoners behoefte aan hebben. Het belangrijkste is dat het een sociaal trefpunt is. Beide functies willen wij versterken.

 

Wat we nu al doen, blijven wij doen:

 

  • We bieden waar nodig ondersteuning bij het organiseren van evenementen in het centrum. Ook moedigen we samenwerking met centrumondernemers aan.
  • We zorgen er voor dat het centrum van Duiven met een nieuw horecaplein met podium een uitnodigende openbare ruimte blijft.
  • We stimuleren dat horeca en winkels samenwerken om kopen èn kopen met beleving samen te brengen.

 

Wat wij nog meer willen doen:

 

  • Het voor de centrumondernemers mogelijk maken een gezamenlijke centrummanager aan te stellen, die allereerst contacten tussen de gemeente en centrumondernemers onderhoudt. Daarnaast samenwerken tussen bedrijven, verenigingen en inwoners aanmoedigt en beter laat lopen. En ten slotte een evenementenprogramma ondersteunt dat een podium biedt aan inwoners, verenigingen en bedrijven uit gemeente Duiven.
  • Fase 4 van het vitaal centrum afronden. In deze fase sluiten we het gebouw aan het Remigiusplein met onder andere de Ogtent aan op de Elshofpassage
  • De leegstand in het winkelcentrum minimaliseren en beschikbare ruimte evenredig verdelen over wonen, werken en ontspannen.
  • Onderzoek doen naar de mogelijkheden om meer bezoekers naar het centrum te trekken door het ontwikkelen van een permanente attractie. Bijvoorbeeld door een Canon van de Liemers in te richten.
  • Een bijdrage leveren aan een aantrekkelijke markt, door onder andere in 2018 geen marktgelden te heffen.

Ons totale verkiezingsprogramma 2018-2022 ‘Vertrouwd, vernieuwing, verbinden!’ kunt u hier downloaden.