Raadslid Stefani Meijer-Uffing

Mijn naam is Stefani Meijer-Uffing, ik ben 46 jaar oud en een geboren en getogen Groessense. Inmiddels alweer bijna 23 jaar getrouwd met Renzo, wij hebben een zoon Vincenzo (21 jaar), een dochter Celine (19 jaar) en een schoondochter Maureen (24 jaar). Wij wonen alweer heel wat jaartjes met veel plezier aan de Achtergaardsestraat in Groessen!

Sinds 2012 heb ik een nagelsalon waarin ik met veel plezier werk. Daarnaast volg ik sinds kort een studie en loop ik stage bij de Remigiusschool in Duiven omdat ik graag in het onderwijs wil gaan werken ( je bent nooit te oud om te leren toch??). Vanaf 1 februari ga ik zelfs al een aantal uurtjes werken als onderwijsassistent.
 
Ik ben in 2018 begonnen raadslid namens Lokaal Alternatief, sinds 2020 ben ik fractievoorzitter. Afgelopen jaren heb ik veel geleerd en heb ik mijn beste beentje voorgezet als raadslid. Ik ben onder andere woordvoerder woningbouw namens Lokaal Alternatief en heb mij er voor ingespannen om het bouwen van woningen telkens weer op de agenda te krijgen. Gelukkig zijn er een aantal plannen gerealiseerd of worden binnen niet al te lange tijd gerealiseerd. Naar mijn mening moet er niet langer gesproken worden over woningbouw, maar moet de schop nu daadwerkelijk op enkele plaatsen de grond in, zodat jongeren in onze dorpen kunnen blijven wonen en niet hoeven uit te wijken naar andere plaatsen in deze regio. Ook voor de senioren moeten er meer 1- en 2 persoonshuizen gebouwd worden, zodat je meer doorstroming binnen onze gemeente gaat krijgen. Ik heb het college meermaals gevraagd om, daar waar wettelijk gezien mogelijk, eerst de inwoners uit onze gemeente de kans te geven in aanmerking te komen voor een woning.

Ik hoor van onze kinderen en hun vriendengroepen natuurlijk dat de jeugd zich graag in onze gemeente zou willen vestigen, ik juich dit alleen maar toe zodat verenigingen, scholen maar ook winkels, horeca enz. een toekomst hebben in onze gemeente. Wel ben ik van mening dat we goed moeten blijven kijken waar we willen bouwen en er voor moeten waken niet alles vol te bouwen. Ik hou er van om “outside the box” te denken. Is het bijvoorbeeld niet mogelijk om ook ruimte te bieden aan sport en recreatie op de Biezenkampen? Ik ga weer mijn best doen andere mensen en partijen te enthousiasmeren om samen voor Loo, Groessen en Duiven ons steentje bij te dragen.

Wij hebben zoals u wellicht gezien heeft een hele mooie nieuwe kandidatenlijst voor de komende verkiezingen op 16 maart, daar ben ik heel blij mee en trots op!
Ik heb dan ook heel veel zin om samen met deze nieuwe groep mensen vol energie en nieuwe ideeën ons werk voor onze dorpen Loo, Groessen en Duiven voort te zetten!!!