Raadslid Rene Looijs

Nieuwe uitdaging voor de komende jaren, dat is wat mij bracht tot een move naar Lokaal Alternatief. De afgelopen 5 jaar ben ik actief geweest als fractie-assistent voor de PvdA Duiven, ben ik tafelvoorzitter geweest en lid van de Audit commissie.

Je kan dus wel zeggen dat ik redelijk ingeburgerd ben in het reilen en zeilen van de politiek hier in Duiven. Ik vermaak me dan ook prima in het “politieke spel” maar wilde graag toch kijken naar meer mogelijkheden. Ik ben iemand van de consensus zoeken, en samen tot een goed voorstel komen. Ik denk ook dat meerdere meningen het beste resultaat geeft. Dit is ook de reden dat ik ervoor gekozen heb om te gaan praten met Lokaal Alternatief, of ze mogelijkheden zagen voor mij binnen de partij.

Na een aantal goede gesprekken lijkt het er op dat er zeker mogelijkheden voor mij liggen, daar waar mijn interesses liggen, maar ook zeker met mijn kennis opgedaan in de afgelopen jaren.

Wat vind ik dan belangrijk en waar wil ik mijn steentje graag aan bijdragen binnen Lokaal Alternatief? Zelf zou ik me bezig willen houden met het zorgen dat er binnen onze gemeente een goede omgeving is voor sport en cultuur. Ik denk dat dit echt van belang is als sociaal cement van de gemeente, plekken waar jongeren en volwassenen bij elkaar komen, en daar iets kunnen doen waar ze plezier in hebben, en of dit nu sportief is of op cultureel gebied, we moeten ervoor zorgen dat iedereen die dat wil, dat die dit ook kan.

Ook vind ik dat er mogelijkheden moeten zijn voor de jeugd om een eigen plek te hebben, en dat er ook voor deze groepen maar vooral ook samen met deze groepen gekeken moet worden naar de mogelijkheden die er zijn en die ze graag zouden willen. We moeten niet in de valkuil lopen dat we als gemeente iets gaan doen waar dan geen gebruik van gemaakt wordt omdat dit niet is wat de jeugd graag wil.

Daarnaast ben ik geïnteresseerd in het sociale domein. Van zorg tot eenzaamheid, we moeten er als gemeente zijn voor iedereen die het nodig heeft. Uiteraard moeten we de financiën niet daarbij uit het oog verliezen, want je kan alleen maar voor mensen zorgen als je het zelf goed hebt. Dit is natuurlijk een lastige balans om te vinden, maar wel een hele belangrijke. De afgelopen jaren hebben we gemerkt dat steeds meer zorgtaken bij de gemeente komen te liggen, maar dat deze het wel met minder geld moeten doen. We moeten dus kijken hoe we dit op een goede en evenwichtige manier kunnen inrichten.

Naast de politiek ben ik zelf werkzaam onder de vlag van Alliander, dus vanuit professioneel gebied is de energie transitie iets waar ik dicht op het vuur zit. Ook ben ik als vader actief als leider bij het voetballen van mijn dochter, waar ik heel veel plezier haal uit het beter maken van deze groep meiden.

Mocht iemand toch nog meer willen weten, schroom niet om contact met mij op te nemen.