Wethouder Joyce Zwaga-Komen

Al  een paar jaar ben ik als bestuurder bij Lokaal Alternatief betrokken. Halverwege dit jaar borrelde de wens op om als raadslid actief te worden en inmiddels heb ik het wethouderstokje overgenomen van Gemma Tiedink. Dat is de reden waarom ik me nu uitgebreider aan jullie wil voorstellen.

Sinds 2008 woon ik weer in de Liemers en dat vind ik heerlijk! Na mijn jeugd doorgebracht te hebben in Zevenaar, heb ik in meerdere grote steden gestudeerd en gewerkt. Maar het échte aarden gebeurde toch op onze huidige plek. Hier woon ik met Arend. Samen hebben we 2 jongens en een meisje. De oudste en de jongste gaan naar het Candea, de middelste zit in Arnhem op school. Arend heeft nog zoon, hij woont en studeert in Nijmegen.

In het aarden ligt de kern van mijn wil om politiek inhoudelijk betrokken te worden. Duiven is de omgeving waar mijn kinderen groot worden. En ik gun het ze dat zij, net als ik, een fijn gevoel hebben en houden bij de plek waar ze zijn opgegroeid. Voor mij betekent dat een omgeving waar er een goede balans is tussen ruimte en groen om te spelen, sporten of je hond uit te laten. Met een centrum waar naast een ruim aanbod aan winkels, ook iets te vinden is voor de jeugd. En waar voldoende plaats is voor jong en oud om te wonen. Gewoon een fijn dorp dus.

Al ruim 20 jaar werk ik in het sociaal domein, als ambtenaar bij gemeentelijke organisaties en als zelfstandig ondernemer. De rode draad in mijn werk is ‘verschil uitmaken in iemands leven’. Dat heb ik gedaan als consulent tijdens de gesprekken met mensen zonder werk, met schulden of gezondheidsproblemen. En als leidinggevende van mensen met een arbeidsbeperking, ben ik een steunpilaar geweest. Momenteel ben ik werkzaam als beleidsmedewerker bij het WerkBedrijf in het Rijk van Nijmegen. Omdat ik uit een ondernemersfamilie kom en het zelf ook ben geweest, heb ik net een andere kijk om het verschil te kunnen maken.

In mijn vrije tijd mag ik graag tuinieren of met een vriendin naar het terras. Sporten doe ik ook graag; fietsen, hardlopen, wandelen en in de zomer skeeleren. En omdat een druk gezin veel tijd vraagt, combineer ik sinds een paar maanden mijn reistijd met het aangename: ik heb de auto de deur uit gedaan en ga tegenwoordig op mijn snelle fiets naar het werk. Goed voor mij én het milieu!