Raadslid Annelies Nass-Bellers

Soms vallen dingen echt op z’n plaats, is zeg maar de timing van het hardop dagdromen perfect.

Zoals je misschien weet was mijn opa ooit wethouder in het mooie Duiven en is mijn vader, Theo Nass, zeer actief in vooral het sociaal domein van gemeente Duiven.

Zelf ben ik werkzaam in het sociaal domein, ik werk voor Kredietbank Nederland en zij voeren in een groot aantal gemeenten de schuldhulpverlening uit. In mijn dagelijks werk verzorg ik financiële inloopspreekuren, geef ik budgetadvies, trainingen en ga in het kader van vroegsignalering (on-)aangekondigd op huisbezoek. Ook geef ik af en toe gastlessen op scholen over geld, schulden, budgetteren en alles wat verder actueel is.
Als vrijwilliger ben ik tot 1 januari volgend jaar nog coördinator bij Schuldhulpmaatje Duiven-Westervoort, een stichting met alleen vrijwilligers die inwoners van Duiven en Westervoort helpt met financiële zorgen, groot en klein.

Aan de keukentafel hebben pap en ik het dan ook regelmatig over onderwerpen die ons allebei raken, inclusie, schuldenproblematiek, digitalisering, etc. “De gemeente” is voor mij dé plek waar de beslissingen genomen worden die gaan over die onderwerpen die wij bespreken.  Juist die zaken die hem, mij en iedereen die hier woont, aangaan.

Om ook echt wat ten goede te kunnen veranderen is het nodig dat je niet meer langs de zijlijn staat te roepen dat het anders moet maar daar werkt waar het telt. En dat wil ik graag doen als gemeenteraadslid voor Lokaal Alternatief.

Verbinden is voor mij daarin een sleutelwoord; hoe staat dat wat je doet in verbinding met voor wie je het doet. Verbinding binnen LA en daarbuiten; wat leeft er in Duiven en hoe vertaal je dat naar ideeën en plannen. Wees zichtbaar en toegankelijk. Laat zien dat je luistert naar wat er leeft door ook terug te geven wat je ermee hebt gedaan.

Het enige ‘kleurloze’ aan Lokaal Alternatief is het ontbreken van rechts of links en dat maakt het de juiste partij voor mij. Van bovenaf geen druk om een bepaalde richting aan te houden en dus alle vrijheid te doen wat voor de inwoners van Duiven het beste is. Het beste past natuurlijk nooit iedereen hetzelfde dus ik vind het belangrijk altijd oog te houden voor diegene die misschien niet vooraan staat, geen grote mond heeft en dan onbedoeld niet gehoord of gezien wordt.

Verder houd ik van de natuur, ik wandel graag en neem dan ook vaak mijn fototoestel mee. Ik ben getrouwd met Jos en voor fun gaan wij graag uit eten, op avontuur in het buitenland, fietsen een knooppuntenroute ergens in Nederland en vieren de liefde op alle manieren die we kunnen bedenken, het leven is mooi!